Regnskoven er under pres, og vi kan redde den

By:

 

Vi har hørt om det i mange år: Regnskoven forsvinder, dyrearter bliver udryddet, og klimaet påvirkes. Dette har stået på længe, og der må gøres noget ved det! Det gør organisationen Verdens Skove, og selvom der er meget arbejde at gøre, er de allerede nået langt.

Verdens Skove har gennem lang tid arbejdet succesfuldt med at redde regnskoven i Syd- og Mellemamerika. Det har de gjort ved at samarbejde med lokale organisationer og styrke de befolkningsgrupper, der er afhængige af regnskoven og passer på den. Derved sikrer de nemlig ikke blot, at regnskoven overlever nu, men også den vil gøre det de næste mange år.

For eksempel fik Verdens Skove på den måde reddet cirka 600.000 hektar regnskov i Panama, svarende til det dobbelte af Fyns størrelse. Arealet hørte til de oprindelige folks traditionelle områder, og det blev givet tilbage til disse efter vedtagelsen af en lov, som Verdens Skove i samarbejde med de oprindelige folks organisationer havde støttet.

Der er stadig meget at gøre

Selvom Verdens Skove er nået langt, er der stadig brug for deres arbejde – og de har brug for vores hjælp! Man kan hjælpe Verdens Skove ved at købe et regnskovscertifikat i deres webshop. Det behøver ikke koste mere end en 50’er, men det er med til at sikre regnskovens, dyrenes og planetens fremtid.

Man kan læse mere om Verdens Skove og finde webshoppen på deres hjemmeside.

Posted in: Regnskoven