Mere end 60 millioner år gammel

By:

Regnskoven menes at være imponerende 60 millioner år gammel, og har i millioner af år været hjemsted for nogen af jordklodens mest eksotiske dyr.

Over halvdelen af jordens plante- og dyrearter lever i disse skovområder, og der opdages mange nye arter hvert år. Af de mest kendte dyr finder vi blandt andet tigeren, bjerggorillaen, aber, slanger, frøer, papegøjer krokodiller og sommerfugle som alle sammen trives i disse frodige områder.

Regnskoven er ikke kun hjemsted for tusindvis af dyr, for dybt inde i junglen lever der rigtig mange stammefolk, som lever af skoven og dens ressourcer, og her har de levet i mange generationer i harmoni med naturen.

På trods af dette, så fælder vi mennesker enorme arealer af regnskov hvert år for profit, og ødelægger dermed masser af dyr og menneskers liv.

Informationskampagner til lokalbefolkningen redder skoven

Hos Verdens Skove består arbejdet i at bevare regnskoven, og nogle af de redskaber de bruger til dette, består blandt andet i, at føre politiske kampagner sammen med lokalbefolkningen. Mange af landene i især Mellem- og Sydamerika hvor regnskoven findes, bæres der desværre præg af fattigdom. Fattigdom og dårligt informerede lokalbefolkninger, er desværre også med til at ødelægge skoven. Verdens Skove fører derfor informationskampagner som i sidste ende hjælper lokalbefolkningen til at bevare deres skove.

Du kan med et regnskovscertifikat fra blot 214 kroner, være med til at bevare et konkret stykke jord i Nicaragua.

Posted in: Regnskov