3 gange Danmarks areal regnskov fældes hvert år

By:

Regnskovene er blandt vores mest eksotiske steder på jordkloden, og det er her at vi finder over halvdelen af jordens dyre- og plantearter, men desværre så fælder vi hvert år hvad der svarer til et areal 3 gange større end Danmark.

Grunden til dette er, at den globale efterspørgsel på især tømmer og palmeolie er enorm. Tømmeret får vi når vi fælder træerne, og olien dyrkes på marker, og for at få plads til disse marker, er man nødt til at fælder store mængder skov.

Dette er et kæmpe problem for vores klima, for ikke nok med at skovens træer er med til at rense den luft vi indånder, så vurderes det, at ca. 15% af den samlede menneskeskabte CO2 udledning kommer fra fældning af regnskoven.

Mere end 30 års arbejde i regnskoven

Verdens Skove arbejde består i, at forsøge at bevare den regnskov vi har tilbage, og det gør de blandt andet igennem politiske kampagner i samarbejde med lokalbefolkningen. De politiske arbejde handler om, at give lokalbefolkningen rettighederne over store dele af regnskoven. De har nemlig gennem de seneste 30 år erfaret, at hvis man giver lokalbefolkningen rettighederne, så fældes der mindre skov.

Du kan også hjælpe ved at købe et regnskovscertifikat fra kun 214 kroner på Verdens Skoves hjemmeside her: https://www.verdensskove.org/

Posted in: Regnskov