Pas på regnskoven

By:

Regnskoven er, som navnet antyder, en skov hvor der falder utroligt meget regn. Faktisk skal det helst regne det meste af året, før en regnskov kan opstå. Samtidig skal der være de rette temperaturer. Regnskove findes især på varme dele af kloden og især i tropiske egne. Skovene er derfor både varme og fugtige. Det varme og fugtige klima, som findes i en regnskov, er rigtig god grobund for en masse forskellige typer af vegetation, samtidig med, at regnskovene huser en masse dyr, som har tilpasset sig livet i skovenes fugtige og frodige klima. Der er en meget lang række af livsformer – både planter, dyr og insekter – som faktisk kun lever i regnskoven, og som vil blive udryddet, hvis regnskoven forsvinder. 

I løbet af de sidste 100 år er regnskoven svundet markant ind, fordi mennesker har fældet regnskovens planter. Fældningen er foregået enten fordi de fældede træer har materielle fordele i sig selv eller fordi pladsen hvorpå regnskoven voksede skulle bruges til agerbrug, byggeri eller industri. Rydningen af regnskoven er blevet mindre udbredt i løbet af de sidste to årtier, men det er stadig et stort problem som, hvis der ikke gøres noget ved det, vil ende med at udrydde regnskoven totalt. 

Verdensskove er en dansk miljøorganisation, som arbejder for bevarelse og beskyttelse af verdens skove – både de danske skove herhjemme og regnskovene i de tropiske lande. Verdensskove er baseret på frivilligt arbejde, og har de sidste år gjort en kæmpe forskel – blandt andet har de med danskernes støtte bevaret 375 hektarer regnskov i Nicaragua. Du kan være med til at støtte verdensskove ved at donere et beløb, blive medlem eller ved at købe et regnskovscertifikat. Ved at købe et regnskovscertifikat er du med til at støtte beskyttelsen af et konkret område i regnskoven i Nicaragua, og får et konkret bevis på din støtte. 

Posted in: Regnskoven