Klodens mest eksotiske områder

By:

Verdens regnskove strækker sig over store områder omkring ækvator, hvor klimaet er varmt og fugtigt. Verdens største regnskov Amazonas strækker sig over otte lande i Mellem- og Sydamerika.

Disse forhold giver gode betingelser for nogle af verdens mest eksotiske dyr. Det vurderes, at over halvdelen af verdens dyrearter lever i disse regnskovsområder.

Hvert år opdages der tilmed nye arter, og alene på Borneo over en tidsperiode på kun 3 år, blev der opdaget hele 126 nye arter.

Ikke nok med, at der bor eksotiske dyr og planter i disse områder, så har stammefolk i et utal af generationer levet i harmoni med skoven.

Desværre har vi gennem de seneste årtier, fældet enorme mængder af regnskovens træer for profit, og det estimeres at der fældes hvad svarer til en fodboldbanes areal hvert 3. sekund.

Gør en forskel

Verdens Skoves arbejde består blandt i, at føre politiske- og oplysningskampagner, som skal være med til at bevare skoven.

Verdens Skove arbejder især meget på, i tæt samarbejde med de lokale, på at fremme bæredygtig fældning af skovens træer.

Du kan selv være med til at gøre en stor forskel, ved at købe et regnskovscertifikat fra deres hjemmeside. Certifikatet koster fra 214 kroner, og på denne måde, bevarer du et konkret stykke regnskovsjord på 500kvm i Nicaragua.

Posted in: Regnskov