Regnskoven forsvinder

By:

Verdens regnskove er blandt de mest eksotiske steder vi har på jorden, og på trods af, at regnskoven kun dækker ca. 6% af verdens samlede areal, så er det i disse områder, at vi finder over halvdelen af jordens dyre- og plantearter.

Det estimeres at over 1 mio. dyre- og insektarter trives i skoven samt omkring 90.000 plantearter. Regnskoven er ca. 60 mio. år gammel, og ikke nok med at skoven har huset eksotiske dyr i titusindvis af år, så har stammefolk levet i harmoni med skoven i et utal af generationer.

På trods af alt dette, så fælder vi mennesker enorme arealer af regnskov hvert år. Det estimeres at der fældes hvad svarer til ca. 3 gange Danmark areal regnskov hvert år, og det skyldes blandt andet en kæmpe efterspørgsel på tømmer og palmeolie.

Tømmeren kommer fra skovens træer, og palmeolien dyrkes på marker, som der gøres plads til, ved at fælde træerne i skoven.

 

Gør en forskel i dag

Verdens Skove arbejde består i, at forsøge at bevare så meget regnskov som muligt, og det gør de blandt andet gennem politiske kampagner, hvor de sammen med lokalbefolkningen i regnskovsområderne, forsøger at give rettighederne over skovens træer, til folk som har interesse i at bevare områderne.

Du kan med et regnskovscertifikat fra Verdens Skove, være med til at bevare et konkret stykke regnskovsjord på 500kvm for blot 214 kroner.

Posted in: Regnskoven