10% af jordens samlede årlige Co2 udledning

By:

Regnskoven er blandt de smukkeste landområder vi har på jordkloden, men desværre er det også blandt de områder som svinder mest ind hvert år. Rydningen af regnskov, har mange negative effekter for hele vores økosystem, og alene rydningen af regnskov, står for ca. 10% af den samlede Co2 udledning på verdensplan. Det svarer til samtlige bilers Co2 udledning på hele kloden.

Når vi rydder skovområder, uanset om det er regnskov eller ej, så ødelægger vi samtidigt rigtig mange uskyldige dyrs hjem.

Lokalt arbejde støtter lokalbefolkningen

Verdens Skove arbejder i tæt samarbejde med lokalbefolkningen, i et forsøg på at redde regnskoven, menneskerne og dyrene som boer i, og omkring den.

Gennem oplysningsarbejde, politiske kampagner og projekter i regnskoven, er folkene fra Verdens Skove, med til at give lokalbefolkningen mere kontrol over deres eget land. Verdens Skove var den første danske organisation, som for allerede 30 år siden begyndte at opkøbe regnskovsjord, i et led i at bevare skoven.

De har gennem deres mange års arbejde erfaret, at hvis man giver lokalbefolkningen rettighederne til deres regnskovsområder, så reduceres rydningen af skoven hvert år.

Kom ind i kampen

Med et regnskovscertifikat fra Verdens Skove, kan alle være med til at gøre en forskel. Fra kun 214 kroner redder du et helt konkret stykke nicaraguansk regnskov i Indio Maiz området på 500 kvm.

Siden 1987 har mere end 200.000 danskere støttet regnskoven med et regnskovscertifikat.

Posted in: Regnskov