Verdens regnskove forsvinder med hastige skridt

By:

Regnskoven er et utrolig eksotisk sted, og dækker i dag ca. 6% af jordens overflade, eller hvad svarer til 155 gange Danmarks samlede areal. Regnskoven dækker over områder omkring ækvator, og verdens største regnskov er Amazonas og strækker sig over otte lande i Mellem- og Sydamerika.

Desværre så fælder vi mennesker hvad der svarer til ca. 3 gange Danmarks areal regnskov hvert år. Det skyldes en enorm global efterspørgsel på blandt andet tømmer og palmeolie. Tømmeren kommer fra skovens træer, og palmeolien dyrkes på marker, som gøres plads til, ved at fælde skovens træer.

Ikke nok med at skovens træer er med til at rense den luft vi alle indånder, så ødelægger vi hjem for titusindvis af mennesker og dyr.

Gør som 200.000 andre danskere og støt regnskoven

Verdens Skove arbejder med at bevare regnskovens træer, og det gør de blandt andet ved at føre politiske- og informationskampagner, som skal være med til, at give lokalbefolkningen i og omkring regnskoven flere rettigheder.

Helt konkret støtter Verdens Skove lige nu de lokales kamp mod den planlagte Nicaragua kanal. Med et regnskovscertifikat fra Verdens Skove, kan du fra kun 214 kroner, være med til at bevare et konkret stykke regnskovsjord i Nicaragua på 500kvm. Gør som 200.000 andre danskere og vær med til at redde regnskoven.

Posted in: Regnskoven